ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ ΜΙΚ - ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ AMIS
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΟΥΤΣΑΝΗΣ

Αρθροπλαστική του Ισχίου - Τεχνική AMIS

Μια πρωτοποριακή χειρουργική τεχνική που ονομάζεται AMIS (anterior minimal invasive surgery) πρόσθια ελάχιστης επεμβατικότητος χειρουργική αποτελεί ένα βήμα εμπρός στο τομέα της ήδη επιτυχημένης ολικής αρθροπλαστικής.

Η μέθοδος πρωτοξεκίνησε στη Γαλλία πριν 10 χρόνια περίπου και ήδη πραγματοποιείται σε πολύ γνωστά ορθοπαιδικά κέντρα της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας. Mε βάσει των στοιχείων που δόθηκαν στο Διεθνές Συμπόσιο Αρθροπλαστικής Ισχίου & γόνατος, που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2011 στην Ελβετία, οι επεμβάσεις έχουνε φτάσει τις 80.000 παγκοσμίως.

Αρθροπλαστική του Ισχίου - Τεχνική AMIS

Η μέθοδος πραγματοποιείται ήδη από το 2005 στην Ελλάδα από τον ορθοπαιδικό χειρουργό Αθανάσιο Π. Τσουτσάνη. Η AMIS γίνεται με μια μικρή τομή δέρματος αλλά το σημαντικότερο είναι ότι γίνεται σχεδόν ατραυματικά, χωρίς να χρειάζεται να κοπούν ή να αποκολληθούν μύες. Σε αντίθετη με όλες τις άλλες χειρουργικές τεχνικές, όπου είναι αναγκαία η τομή και αποκόλληση μυών, στην τεχνική AMIS η προσπέλαση επιτυγχάνεται με τη βοήθεια ειδικών εργαλείων, απλά παρεκτοπίζοντας τους μύες, διατηρώντας ακόμα και τον αρθρικό θύλακο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα:

Όπως σε όλους τους τομείς της χειρουργικής η τάση και η προσπάθεια είναι η επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος με όσο το δυνατόν μικρότερη παρέμβαση στους ανθρώπινους ιστούς και αυτό επιτυγχάνεται με την τεχνική AMIS.